A robotika a következő 20 év egyik legjobban fejlődő iparága lesz. Érdemes azon gondolkozni, hogy milyen végzettséggel kell annak rendelkeznie, aki egy robotikai cégnél szeretne dolgozni. De érdemes-e ma ezen törni az embernek a fejét? Erről beszélgettünk Tanos Áronnal, a Robotépítők Magyarországi Egyesületének elnökével. Az Egyesület több síkon is érintett a képzésben, illetve a kezdők támogatásában, például robotépítő tanfolyamok tartásával vezetik be a téma iránt érdeklődőket a robotikába.

Tanos Áron: Egész biztos, hogy nagy jövője van a robotikának, de nagyon nehéz megjósolni, hogy melyik lesz az a szaktudás, ami a következő 5 évben a legkiemelkedőbb lehetőségeket biztosítja. Néhány évvel ezelőtt ez a tudás a mélytanuló algoritmusok ismerete volt. Egy biztos, magas szinten programozók biztos, hogy feladatra és jó fizetésre találnak majd a szakterületen.

Forrás: Gerd Altmann képe a Pixabay -ről.

robotika.reblog: Milyen más szakmák jönnek még szóba?

Tanos Áron: A robotika egy nagyon érdekes terület. Voltaképpen több szakma közös területe, egy interdiszciplináris tudományág. Elektronika, gépészet, számítástechnika, matematika, fizika, stb. A robotika ezeken a területeken dolgozók közös erőfeszítése révén fejlődik. Rendkívül összetett szakma. Nincs olyan ember, aki az egészhez érthet.